Del |

Blogs

Forskellige ønsker til involveringen

Involvering af patient, med patient empowerment som mål, betragtes ofte som et generelt gode, men måske skal det i højere grad ses som et forhold for den enkelte patient.

Videosamtaler - en samtaleform

Der er ofte en tendens til at opfatte videosamtaler som en mellemting mellem telefonsamtalen og face-to-face samtalen. Denne opfattelse kan let medføre, at man overser nogle af styrkerne og svaghederne ved videosamtalen.

Evidensniveau

I anledning af at det er omtrentligt tre måneder siden, jeg sidst har postet på denne blog, må har jeg besluttet at ignorere skriveblokeringen og tvinge ordene frem. Og hvorfor så ikke tage udgangspunkt i et vaskeægte læserønske?

Ph.d. i telemedicin?

Hermed tilbydes et meget relevant metodestudie, som vil fortælle os, hvad der sker, når vi ikke blinder i vores undersøgelser af effekterne af telemedicinske løsninger!

Hvad er det der telemedicin egentligt?

Er det vigtigt at enes om definitionerne - og hvis det er, så vil jeg virkelig gerne vide, hvordan vi lige får alle interessenter til at nikke samtidig!! Desværre er alternativet til at enes heller ikke specielt godt... 

Hvorfor skal man mødes for at drøfte telemedicin? Burde vi ikke være foregangsmænd?

Rejser i Europa er dejlige. Selvom man primært ser lufthavn-hotel-konferencelokale-hotel-lufthavn, er det en luksus (synes jeg). For der er jo folk, der arrangerer morgenbuffet, hvor jeg kan vælge, hvad jeg vil have. Og de serverer min morgenkaffe. Mens jeg er til møde ordner nogen lige mit værelse. Om aftenen spiser jeg på restaurant (dvs. jeg skal ikke lave maden, ikke vaske op og ikke smøre madpakker!!).

Men er rejserne nu virkelig nødvendige?

Til møde i Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin

Et par dagbogsnotater før og efter mit første møde i Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin.

WoHIT

En hel VERDEN af sundhedsIT... Og så alligevel ganske begrænset!

Hvorfor bruger vi ikke telemedicin i stor skala? - Det er jo logisk set en god idé!

Det, til min store undren, måske mest diskuterede spørgsmål i de telemedicinske fora, jeg har stiftet bekendtskab med.