Del |

Welfare Denmark modtager Microsofts innovationspris indenfor eHealth

Foto:

Pressemeddelelse: Welfare Denmark med base i Esbjerg er den ledende danske aktør indenfor telemedicinske løsninger, og den nye anerkendelse på højt niveau understøtter virksomhedens ambitioner på globalt niveau. Velfærdsteknologi er et af fremtidens helt store vækstområder, og de stærke danske kompetencer på området er i fuld gang med at udvikle sig til et globalt eksporteventyr.

Innovation Awards tildeles af Microsoft Health User Group i fem forskellige kategorier, og de danske vindere er kommet i fornemt selskab med andre pristagere i år som f.eks. British Telecom og sundhedsforsikringskæmpen Kaiser Permanente. Welfare Denmark vandt i kategorien Åben Innovation for IT-løsningen ”Virtuel Genoptræning®”, der er udviklet bl.a. sammen med Esbjerg Kommune.

"Det er et kæmpe skulderklap til vores teknologi og det tætte samarbejde med Esbjerg Kommune samt vores andre kommunale partnere. Konkurrencen om prisen er knivskarp, og vi er en lillebitte aktør i forhold til giganterne. Så vi er ekstra stolte over at vinde i et meget kompetent felt, hvor der i år var et rekordstort antal ansøgninger," siger adm. direktør Ulrik Møll, Welfare Denmark.

Han modtog forleden prisen i New Orleans sammen med sin kompagnoner Simon Brandt, Allan Frikke Hansen og Kim Baarsøe på vegne af Welfare Denmark og Esbjerg Kommune. Hos kommunen får man stor ros for at holde fokus på borgernes behov for bedre genoptræning og samtidig åbne for store besparelser. Microsoft har også et rigtigt godt øje for Welfare Denmarks løsninger og har udnævnt virksomheden til strategisk partner på området med eksklusiv adgang til distribution via IT-gigantens store partnernetværk.

"Microsoft vil nu markedsføre vores løsning globalt, og potentialet er enormt, hvis vi håndterer det rigtigt. Vi arbejder benhårdt, målrettet og ambitiøst, for velfærdsteknologi rummer rigtigt store muligheder. Først og fremmest for patienterne og deres livskvalitet, men også for samfundet, for Danmarks vækstmuligheder i en global verden og for os som virksomhed. Så uden at overdrive kan man roligt konkludere, at det er en "win-win-win situation" for alle parter," fastslår Ulrik Møll.

Microsoft Health Users Group har i 16 år uddelt Innovation Awards til de sundhedsorganisationer samt uafhængige softwareleverandører og systemintegratorer, der skaber de mest virkningsfulde og innovative sundhedsløsninger med Microsoft-baserede produkter. Welfare Denmarks løsning ”Virtuel Genoptræning®” benytter sig af Microsoft Kinect kamera, der opfanger brugerens bevægelser og tilpasser øvelserne på individuel basis. Resultaterne af træningen sendes via mobilnettet tilbage til terapeuterneog løsningen er derved uafhængig af bredbåndsforbindelse, der ofte ses som en barriere i forhold til telemedicinske løsninger.

Foto fv.: Elena Bonfiglioli, Senior Director, Health Industry, EMEA (Microsoft), Kim Baarsøe, best. formand (Welfare Denmark), Simon Brandt, CTO  (Welfare Denmark), Jerry Vinther, COO (Teknologisk Institut, US), Ulrik Møll, Direktør (Welfare Denmark), Allan Frikke Hansen, Udviklingsdirektør (Welfare Denmark), Per Bendix Olsen, Senior Director, Partners, EMEA (Welfare Denmark) Nederst: Steve Aylward, General Manager, Health & Life Sciences (Microsoft)